Profesija: Studente

Patīk viss skaistais!

Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
VBTAI varētu pārsūdzēt spriedumu lietā par netiklām darbībām ar bērnu
Publicēts 15. jūlijā, 2015.
Pēc šausmīgajiem notikumiem Liepājā, kur kāds tēvs un dēls vairākus gadus seksuāli izmantojuši nepilngadīgo, un abiem vīriešiem nepiesprieda ieslodzījumu, bet vien piespiedu darbu un probācijas uzraudzību, sabiedrībā ir izveidojusies sašutuma vētra. Kamēr daudzi vēlas piketēt un pedofiliem likt saņemt pēc nopelniem, Liepājas prokuratūras prokurore Ligita Arāja paziņoja, ka netiklās darbības nav bijušas tādas, lai piemērotu cietumsodu.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) priekšniece Laila Rieksta-Riekstiņa LNT raidījumā “900 sekundes” norādīja, ka juristu vidū valda tādi paši uzskati kā pirms vairākiem gadiem, ka ne vienmēr tiek novērtēts kādu iespaidu uz bērnu atstāj ilgstoša seksuāla izmantošana.

“Pat ja tā nav saistīta ar dzimumakta izdarīšanu, tad reizēm šķiet, ka nekas ļauns nav izdarīts, bet arī tādas darbības, kas nav saistītas ar iekļūšanu bērna ķermenī, var nodarīt bērna tālākajā dzīvē ļoti lielu ļaunumu,” viņa piebilda.

Riekstiņa atzīmēja, ka notikušā ietekme uz bērnu var parādīties pusaudžu vecumā vai pieauguša cilvēka dzīvē, piemēram, veidojot attiecības ar pretējo dzimumu vai uzvedības problēmās. Šīs sekas varot turpināties visa mūža garumā.

“Šajā gadījumā ir cerības, ka tas, varbūt, tā nebūs, jo meitene ir saņēmusi ļoti nopietnu un ilgstošu rehabilitāciju, cerams šīs sekas ir mazinātas. Bet jebkurā gadījumā dzimumnodarījums ir ļoti smags un ar ļoti tālejošu ietekmi,” pauda VBTAI priekšniece.

Riekstiņa atklāja, ka VBTAI tagad sadarbosies ar Liepājas bāriņtiesu, kas aizstāvēja cietušās meitenes intereses, un kopā ar viņiem apspriedīs šo iespēju pārsūdzēt spriedumu.


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: